sunnuntai 6. joulukuuta 2020

Joulu-uutiset no 6, 6.12.2020

 

 

HYVÄÄ ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ!

Itsenäisyyspäivää on alusta asti vietetty arvokkaasti. Presidentin iltavastaanotto kuului asiaan jo vuodesta 1922 lähtien.

Koronatilanteen vuoksi tänä vuonna ei siis ole linnanjuhlia. 

Mutta ei hätää! Me laitamme pystyyn perinteisen pukuäänestyksen!! 

Äänestä linnanjuhlien kuningatar vuonna 1925! Suomen Kuvalehti esitteli presidentti ja rouva Relanderin isännöimien linnanjuhlien pukueleganssin tammikuussa 1926. Ehdokkaat ovat tässä:


 


Kauneinta linnanjuhlien iltapukua 1925 voi äänestää ja kommentoida esimerkiksi facebookissa Suomen Sukututkimusseuran keskusteluryhmässä tai tämän blogin kommenttiosastoon.

1920-luvun ”jukkarintala” oli helsinkiläinen muotisalonki ”Salon de Mode Jenny Kuosmanen”, josta kaikki vuoden 1925 linnanjuhlien suomalaisrouvatkin hankkivat leninkinsä. Lehtitietojen mukaan tavallisilla kuolevaisilla ei ollut liikkeeseen mitään asiaa.

Aika samalla kaavalla linnanjuhlat ovat menneet jo lähes sata vuotta. Nimimerkki "Leikari" kuvaili juhlia vuonna 1928 seuraavasti:
 

Helsingin Sanomat 7.12.1928

Myös kansalle järjestettiin ravintoloissa juhlaillallisia tanssiaisineen. Kieltolain aikana ei periaatteessa saanut tarjoilla alkoholia, mutta veikkaampa, että "kahvi" saattoi hyvinkin olla "terästettyä".

Iltalehti 5.12.1927

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti