|
Helsingin sanomat 21.12.1924
|
Päätoimittajan palsta: Herkkuja joulupöytään
Ennen vanhaan, samoin kuin nyt, leivottiin tietenkin
pipareita ja torttuja. Kinkku, lanttulaatikko ja livekala olivat keskeinen osa
joulupöytää niin rikkailla kuin köyhillä. Kaupungeissa myytiin eksoottisempiakin
herkkuja. Uutuus olivat banaanit. Piparkakkuja leivottiin, ja tässäpä tarjoamme
kaksi ohjetta: tehdäkö herraskartanon vain köyhän kodin piparkakkuja… Luumuhillolla
täytetyt tähtitortut tunnettiin jo nekin. Ruuan kanssa tarjottiin pilsneriä,
glögiä tai mehua. Sata vuotta sitten oli kieltolaki, joten mitään alkoholia,
kuten viinejä, ei ollut kaupoissa ainakaan julkisesti tarjolla. Tiskin alta
saattoi löytyä, jos osasi kysyä.
|
Liitto 26.5.1928
|
|
Kotiliesi 1.12.1927
|
|
Kansan lehti 20.12.1929
|
|
Hakkapeliitta 22.12.1928
|
|
Aamulehti 22.12.1925
|
|
Kotkan sanomat 19.12.1888
|
|
Turun sanomat 22.12.1927
|
|
Keski-Uusimaa 10.12.1927
|
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti