lauantai 19. joulukuuta 2020

Joulu-uutiset no 19, 19.12.2020

 

 
Helsingin sanomat 21.12.1924

Päätoimittajan palsta: Herkkuja joulupöytään

Ennen vanhaan, samoin kuin nyt, leivottiin tietenkin pipareita ja torttuja. Kinkku, lanttulaatikko ja livekala olivat keskeinen osa joulupöytää niin rikkailla kuin köyhillä. Kaupungeissa myytiin eksoottisempiakin herkkuja. Uutuus olivat banaanit. Piparkakkuja leivottiin, ja tässäpä tarjoamme kaksi ohjetta: tehdäkö herraskartanon vain köyhän kodin piparkakkuja… Luumuhillolla täytetyt tähtitortut tunnettiin jo nekin. Ruuan kanssa tarjottiin pilsneriä, glögiä tai mehua. Sata vuotta sitten oli kieltolaki, joten mitään alkoholia, kuten viinejä, ei ollut kaupoissa ainakaan julkisesti tarjolla. Tiskin alta saattoi löytyä, jos osasi kysyä.

 
Liitto 26.5.1928


Kotiliesi 1.12.1927

Kansan lehti 20.12.1929

Hakkapeliitta 22.12.1928

Aamulehti 22.12.1925

Kotkan sanomat 19.12.1888

Turun sanomat 22.12.1927

Keski-Uusimaa 10.12.1927

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti