torstai 6. joulukuuta 2018

Sukututkijan Joulukalenteri 6.12.2018


Öh... no... ehkä sovelias muotokuva Suomen Suurena Juhlapäivään esiteltäväksi, vaikka herraseurue ei ole kovinkaan hyvässä hapessa. Siinä on nautittu miestä väkevämpää ja kansakuntaa he ihan varmasti rakensivat. Tuossa vasta tehdään itsenäistä Suomea vuonna 1894. Kai sen niinkin voisi sanoa. Emme kuitenkaan suosittele ottamaan mallia. Kyllä kansakuntaa voi rakentaa myös selvinpäin. Näidenkin herrojen rouvat auttoivat kansakunnan rakentamista oleellisesti pitämällä huolen kaikesta muusta. Tunnistatte varmaan seurueen. Vinkki: Tuo sammunut kaveri on Oskar Merikanto. Jokainen taulussa oleva mies on tunnettu suomalainen suurmies.

Nyt kysymme, että ketkä tässä taulussa ovat Erik Ångermanin (Sursill) suoria jälkeläisiä

Oikein Hyvää Itsenäisyyspäivää!

 Kuva: Wikimedia Commons

Eilinen neiti oli kirjailijatar Sara Wacklin (1790-1846) Oulusta, jonka maalasi Johan Erik Lindh. Samaan sukuun kuului myös taiteilija Isak Wacklin (1720-1758)

2 kommenttia:

  1. Ainakin Jean Sibelius, jolla suora äitilinja Östenin tyttäreen.

    VastaaPoista
  2. Ei ole ikävä kyllä Sibeliuksella suoraa äitilinjaa Sursilleihin ks. SukuForumilta Erkki Nenosen viesti http://suku.genealogia.fi/showpost.php?p=294141&postcount=135 Virhe paljastui vuosi sitten. Ihan harmittaa, mutta ei voi mitään.

    VastaaPoista