maanantai 4. huhtikuuta 2022

Tutustu Sukututkimuksen päivän ohjelmaan!


Neljä valtakunnallisesti toimivaa sukuharrastusjärjestöä julistivat 11.12.2021 Suomeen kansallisen Sukututkimuksen päivän. Sukututkimuksen päivä on vuosittain 11. huhtikuuta. Kansalliseksi Sukututkimuksen päiväksi valittu päivämäärä on Turun piispa Johannes Terseruksen (1605–1678) kuolinpäivä. Terserus on suomalaisen harrastusluonteisen sukututkimuksen uranuurtajana ja joukkoistetun sukututkimuksen edelläkävijänä. 
Lue lisää.


Hämeenlinnan sukututkimusseura

 
Sukututkimuksen ja Geneettisen sukututkimuksen aloittaminen sekä sukututkimusneuvontaa
11.4. klo 14.00–18.00, Hämeenlinnan pääkirjaston (Lukiokatu 2). Hämeenlinnan sukututkimusseura järjestää yhteistyössä Hämeenlinnan pääkirjaston kanssa Sukututkimuksen päivän. Tapahtuman ohjelmassa on mm. sukututkimusneuvontaa sekä lyhyet esitykset perinteisen ja geneettisen sukututkimuksen aloittamisesta. Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille sukututkimuksesta kiinnostuneille, tervetuloa!
 
Lue lisää.
 
 

Kiiskisten sukuseura


Sukututkija Ari Kolehmainen kertoo savolaisten sukunimien synnystä ja nimenvaihdoksista
11.4. klo 18.00–19.00, etänä Teams-alustalla. Ilmoittautumiset 10.4.2022 mennessä osoitteeseen kolehmainen.ari@gmail.com. Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton.
 
Lue lisää.
 
 

Lahden seudun sukututkijat

 
Avoimet ovet toimitiloissamme Sukututkimuksen päivänä
11.4. klo 12.00–17.00, Lahden seudun sukututkijat ry:n toimitilat (Väinämöisentie 2 A, Lahti). Toimitiloissa on avoimet ovet ja kahvi- ja pullatarjoilu. Tervetuloa tutustumaan sukututkimusharrastukseen, toimitiloihimme ja kirjastoomme sekä toimihenkilöihimme, paikalla on koko yhdistyksemme hallitus. Tarjolla on paitsi suuhunpantavaa myös perinteisen sukututkimuksen neuvontaa sekä opastusta geneettisen sukututkimuksen DNA-testien tilaamiseen ja etäyhteydellä tapahtumiin osallistumiseen.
 
Lue lisää.

 

Meri-Lapin Sukututkijat


Sukututkimuksen ja yhdistyksen esittelyä
11.4. klo 10.00–14.00, Kemin kulttuurikeskuksen aula (Marina Takalon katu 3, Kemi). Meri-Lapin Sukututkijat esittelee sukututkimusta ja yhdistyksen toimintaa Kemin kulttuurikeskuksen aulassa. Samassa kiinteistössä toimiva Kemin kaupungin kirjasto esittelee sukututkimusta koskevaa kirjallisuutta.
 

Suomen Sukuhistoriallinen yhdistys (SSHY)

 
Sukututkija kirkonkirjojen syövereissä: Kirkonarkistojen vähemmän käytettyjä kokonaisuuksia (Kari-Matti Piilahti)
11.4. klo 13.00–14.00, etänä Zoom-alustalla. Onko vastaasi tullut kirkonarkistoissaripitettyjen luetteloita, kirkon kuulutuksia tai vaikkapa asevelvollistenluetteloita? Niiden lisäksi nostetaan esille joitain muitakin kirkonkirjoistaharvemmin luodattuja lähteitä. Tilaisuus tallennetaan. 
 
Sukututkimusneuvontaa: Mitä haluat tietää sukututkimuksesta? (Kari-Matti Piilahti)
11.4. klo 14.00–15.00, etänä Zoom-alustalla. Tervetuloa kysymään neuvoa mieltä askarruttaviin tutkimuspulmiin. Sana on vapaa.
 
Miten tutkin vienankarjalaisia sukuja? (Sari Maarit Karjalainen)
11.4. klo 18.00–19.00, etänä Zoom-alustalla. Esityksessä annetaan tutkimusvinkkejä Vienan Karjalan alueen suvuista kiinnostuneille. Tilaisuus tallennetaan.
 
Finlands Släkthistoriska Förening: Nytt inom föreningen (Peter Ragnvaldsson)
13.4. klo 19.00-20.00, på FSHF-kanalen/ SSHY-kanavalla.
 
Lue lisää ja Zoom-linkit.
 
 

Suomen Sukututkimusseura

 
Sukututkimus ja sen aloittaminen
11.4.2022 klo 13.00–14.00, Helsingin Aikuisopisto (Runeberginkatu 22–24, Helsinki). Tilaisuus striimataan Seuran YouTube-kanavalle. Suomen Sukututkimusseuran palveluvastaava, sukututkimuskouluttaja Juha Vuorela kertoo sukututkimuksesta, sen aloittamisesta ja opastaa verkosta löytyvien peruslähteiden käytössä. Esitelmässä käydään läpi mitä sukututkimus on, miten se aloitetaan ja mistä lähteet löytyvät.
 
Sukututkimuksen lähteet ja mahdollisuudet
11.4.2022 klo 14.00–15.00, Helsingin Aikuisopisto (Runeberginkatu 22–24, Helsinki). Tilaisuus striimataan Seuran YouTube-kanavalle. Suomen Sukututkimusseuran verkkopalveluasiantuntija, FM Mikko Kuitula kertoo sukututkimuksen mahdollisuuksista, erilaisista verkkopalveluista sekä lähteistä verkossa ja arkistoissa. Esitelmässä nostetaan esimerkkien kautta esille lähdeaineistoja ja niiden käyttöä sukututkimuksessa.
 
Tilaisuuteen on vapaa pääsy, tervetuloa mukaan!
 
Lue lisää.
 
 

Tampereen seudun sukututkimusseura

 
Infotilaisuus sukututkimuksesta
11.4. klo 13.00–16.00, Tampereen pääkirjasto Metson pääaula (Pirkankatu 2, Tampere). Infotilaisuus yhdessä kirjaston kanssa, jossa kerrotaan sukututkimusseurasta ja opastetaan sukututkimukseen. Lisäksi kirjasto esittelee sukututkimukseen liittyvää kirjallisuutta.
 
Luentoilta
12.4. klo 18.00–19.30, Kulttuuritalo Laikku (Keskustori 4, Tampere). Luentoillassa esitellään sekä seuran toimintaa että seuran kirjastoa. Lisäksi Kari Kujansuu kertoo Digihakemiston toiminnasta.
 
Lue lisää.
 
 

Turun Seudun Sukututkijat

 
Vinkkejä ja linkkejä sukututkimuksen omatoimiseen aloittamiseen
11.4. klo 14.00–19.00, Turun pääkirjasto (Linnankatu 2, Turku). Kerromme sukututkimuksesta yleisesti, annamme vinkkejä ja linkkejä omatoimiseen tutkimisen aloittamiseen sekä esittelemme yhdistystämme ja sen toimintaa. Kirjasto laittaa tapahtumapaikalle esille omia, lainattavissa olevia sukututkimusta koskevia kirjoja.

1 kommentti:

  1. Eipähän mistään saa tietoja minun sukulaisistani, olen syntynyt Kemissä. terv Pirkko Öhman os. Nyman

    VastaaPoista