keskiviikko 5. tammikuuta 2022

Seurassa on ainoastaan asiantuntijoiden pitämiä koulutustilaisuuksia


Seuran kevätkauden 2022 koulutuspalvelut on julkistettu kotisivulla. Tarjolla on totuttuun tapaan seminaareja, koulutuspäiviä ja iltaluentoja. Korona-aika aiheuttaa erityisesti koulutuspäivien kohdalla epävarmuutta, mutta tulevaisuutta on silti suunniteltava. Seura toteuttaa lähiopetuksena järjestettäviä koulutustilaisuuksia aina terveysturvallisuus edellä.
 
Koronaepidemia on vaikuttanut myös siihen, että Seura on erityisesti kiinnittänyt huomiota koulutustilaisuuksiensa laatuun. Seura on jo 105 vuoden ajan panostanut kaikessa koulutustoiminnassaan korkeaan tasoon ja asiantuntemukseen.
 
Nyt kun sukututkimuksen koulutuspalvelujen markkinat käyvät kuumana ja tarjolla on jos jonkinlaista kurssia, Seura valitsee koulutustilaisuuksiensa pitäjät tarkkaan nimenomaan asiantuntemusta silmällä pitäen. Seuran esitelmöitsijät, luennoitsijat ja kouluttajat ovat aina kaikki oman aiheensa asiantuntijoita.
 
Sukututkijan jatkokurssi
Seuran ohjelmaan palaavat vuodesta 2009 lähtien järjestetyt Sukututkijan jatkokurssin asiantuntijaluennot. Ne jouduttiin koronaepidemian vuoksi keskeyttämään maaliskuussa 2020, mutta nyt tammikuussa jatkokurssi palaa etäyhteydellä.
 
Jatkokurssin maksuttomat luennot pidetään kuukauden ensimmäisen ja kolmannen viikon keskiviikkona klo 18.00–19.30. Ohjelmassa on noin tunnin luento ja sen jälkeen aikaa tehdä kysymyksiä luennoitsijalle. Jatkokurssin kevätkauden ohjelma löytyy kurssin omaltasivulta Seuran kotisivulla ja sieltä saa luennoista ja luennoitsijoista lisätietoa.
 
Sukututkijan jatkokurssin luennot on suunnattu nimenomaan sukututkijoille. Niillä käsitellään sukututkimuksen lähdeaineistoja ja ajankohtaisaiheita sekä paneudutaan erilaisiin esivanhempien elämään liittyviin kulttuurihistoriallisiin aiheisiin. Jatkokurssilla esitellään sukututkijoita kiinnostavia ja hyödyllisiä aiheita helposti lähestyttävällä tavalla asiantuntemuksesta tinkimättä.
 
Sukututkijan jatkokurssin jokainen luento on ilmoitettuna ajankohtana vapaasti katseltavissa Seuran YouTube-kanavalla. Sen jälkeen luentojen tallenteen ovat ainoastaan Seuran jäsenten katseltavissa Videokirjastossa. 
 
Sukututkimusseuran koulutuspäivät
Seura on vuodesta 2014 lähtien järjestänyt laadukkaita sukututkijoille suunnattuja koulutuspäiviä. Nekin jouduttiin maaliskuussa 2020 koronaepidemian takia keskeyttämään, mutta niitä jatkettiin etäyhteydellä jälleen syyskuusta 2020 lähtien.
 
Seuran suunnitelmissa oli käynnistää lähiopetuksena pidettävät koulutuspäivät jälleen vuoden 2022 alusta lähtien, mutta epidemiatilanteen heikkeneminen pakotti siirtämään suunnitelmia maaliskuulle. Nähtäväksi jää voidaanko kevään lähiopetuksena suunnitellut koulutukset pitää.
 
Seuran koulutuspäivissä perehdytään sukututkimuksen lähdeaineistojen käyttöön ja sukututkimuksen tuloksista kirjoittamiseen. Kevätkauden 2022 ohjelma löytyy koulutuspäivien omalta sivulta. Koulutuspäivän otsikkoa klikkaamalla saa lisätietoa sen sisällöstä ja kouluttajasta. Koulutuspäiviin ilmoittaudutaan Sukututkijan verkkokaupassa.
 
Seminaarit
Seuran vuoden 2022 koulutussuunnitelmissa on viisi seminaaria. Ensimmäinen niistä on Suku 2022 -tapahtuman esitelmäohjelma, joka pidetään 12.–13.3.2022. Se toteutuu joka tapauksessa, mutta vasta myöhemmin tiedetään, pidetäänkö tapahtuma Kuopiossa vai verkossa.
 
Seuran seminaareihin kuuluvat vakiintuneesti myös kaksi Teemalauantaita, joista kevään Teemalauantai pidetään 23.4.2022 ja syksyn 29.10.2022. Syyskuun alkuun Seura suunnittelee ruotsinkielistä seminaaria ja joulukuulle Geneettisen sukututkimuksenteemapäivää.
 
Nämä neljä seminaaria toteutetaan etäyhteydellä ja niihin voi osallistua reaaliaikaisesti Seuran YouTube-kanavalla. Jokaisen seminaarin ohjelma julkaistaan kunkin omalla sivulla Seuran kotisivulla.
 
Koulutuskalenteri
Kotisivulla uutta on Seuran koulutuskalenteri. Sinne on kronologiseen järjestykseen kerätty jokainen Seuran järjestämä koulutus- ja neuvontatilaisuus. Klikkaamalla tilaisuuden otsikkoa siitä saa tarkempia tietoja.

P. T. Kuusiluoma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti