tiistai 3. helmikuuta 2015

Tilaa Osmo kotiisi


Toiminnannjohtajan tuumailujaSuomen Sukututkimusseuran Uutiskirje Osmon tämän vuoden ensimmäinen numero ilmestyi viikolla 4. Osmo ilmestyy kerran kuukaudessa ja siihen on koottu tärkeimmät ajankohtaisasiat Seuran toiminnassa. Uutiskirjeessa on jokaisesta aiheesta lyhyt johdanto ja linkki sivustolle, josta löytyy lisätietoa.

Osmo lähetetään tilaajille sähköpostitse, mutta se on luettavissa myös Seuran verkkosivuston uutiskirjearkistossa. Osmo on myös ruotsiksi ja se löytyy Seuran ruotsinkieliseltä sivustolta.Osmon voi tilata kuka tahansa, joka on kiinnostunut Suomen Sukututkimusseuran toiminnasta. Tilaaminen tapahtuu yksinkertaisesti Seuran verkkosivustolla. Siellä sivun oikeassa reunassa on pikanäppäimien valikko, jonka viimeisenä laatikkona on ”Tilaa Uutiskirje Osmo”. Kirjoita sähköpostiosoitteesi kenttään ja  paina Tilaa-näppäintä. Järjestelmä lähettää sähköpostiisi vielä varmistusviestin, jonka hyväksynnän jälkeen Osmon tilaus on tehty. Saat seuraavan Osmon ilmoittamaasi sähköpostiin.

Osmon tammikuun kirjessä kerrotaan Suomen Sukututkimusseuran uudesta HisKi-tallennustyökalusta, joka avattiin käyttäjien testattavaksi tammikuun alussa. Lisäksi siellä on tietoa muutoksista Genoksen toimituksessa ja Genoksen 4/2014 sisällöstä sekä Salossa maaliskuussa pidettävistä Valtakunnallista Sukututkimuspäivistä.

Osmo Durchmanin exlibris. Siinä oleva kasvi muistuttaa rahapuu-nimistä
huonekasvia, mutta kai se on ymmärrettävä sukupuuksi. 
Mutta mistä Suomen Sukututkimusseuran uutiskirje on saanut nimen Osmo? Nimen on antanut tietenkin yksi Seuran ”perustajaisistä”, kamreeri Osmo Durchman (1890—1959), jonka aloitteesta Seura käynnisti vuonna 1924  kirkonarkistojen historiakirjojen jäljennystyön, HisKi-tietokannan edeltäjän. Durchman oli myös Suomen Sukututkimusseuran kirjaston ensimmäinen kirjastonhoitaja.


P. T. Kuusiluoma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti