keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Sukututkijan jälkeen jääneet tiedostot

Kirjoittelin viime vuoden loppupuoliskolla pari kertaa edesmenneen sukututkijan jäämistön perkauksesta. Asiassa on edetty hitaasti, mutta varmasti. Osa kirjallisesta materiaalista on edelleen itselläni, mutta suurin osa matkasi SSHY:n vapaaehtoistyöntekijän hoiviin jatkokäsittelyä varten.

Tämän alkuvuoden aikana olen vihdoin päässyt kunnolla perehtymään sähköisiin tiedostoihin oikein ajan kanssa. Niistä on paljastunut suoranaisia aarteita, joita olen julkaissut jonkin verran omassa blogissani.


Koska materiaalia on kuitenkin aivan mahdottomasti, olemme Suku Forumin adminin kanssa sopineet aineiston viemisestä ns. wikiin. Tarkoitus on saada puhtaaksi kirjoitettuja rippi- ja henkikirjoja sekä ns. militaria-aineistoa näkyville selkeästi sekä tarjota niihin hyvät hakuominaisuudet.

Palaveeraamme adminin kanssa ensi viikolla ja arvioimme yhdessä missä järjestyksessä em. dokumentteja laitetaan esille.Tässä esimerkkinä Bromarvin rippikirjanide vuosilta 1734-1739, joten hieman näette mitä odottaa.......

1 kommentti:

  1. Wiki on minustakin oikein sopiva tällaisille aineistoille. Olen tehnyt vasta hitusen verran sukututkimusta, mutta jo sen perusteella tuli fiilis, että HisKi toimisi paremmin wikinä kuin hakutietokantana.

    Etsiskelin omia sukulaisiani netissä olevista skannatuista kirkonkirjoista ja kirjoittelin puhtaaksi kaikkia oleellisia tietoja (mistä nyt onnistuinkaan saamaan selvää, vanha kaunokirjoitettu ruotsi ei ole ihan vahvimpia osaamisalueitani). Nämä tiedot ovat nyt vain itselläni, mutta olisin ihan hyvin voinut pistää ne johonkin wikiin suoraan kaikkien nähtäville. Näin kenenkään muun ei enää tarvitsisi tehdä samaa työtä, ja kuka tahansa voisi tarkistaa minun tekemäni puhtaaksikirjoitukset.

    VastaaPoista